Donirane igračke za vrtić i dječiju bolnicu


Socijalno preduzeće Kreativa lab, doniralo je u aprilu zajedno sa prijateljima iz IPER Maontenegro, proizvode Cik Cak šnajderaja jedinici vrtića JPU ,,Đina Vrbica” u Kučima, a u maju Odjeljenju za hematologiju i onkologiju kao i Odjeljenju za odojčad dječije bolnice u Podgorici.


Mališani iz vrtića „Đina Vrbica“ u Kučima obradovani su edukativnim mapama i stranicama. Edukativne mape, sašivene u Cik Cak šnajderaju, pomoći će im da na kreativan i praktičan način usvajaju znanja o saobraćaju, životinjama, povrću i povrću, ali i da usavršavaju finu motoriku i razvijaju samostalnost.


Edukativne mape i stranice su donirane i Odjeljenju za hematologiju i onkologiju, a Odjeljenju za odojčad bebine prve igračke.
“Nadamo se da smo uspjeli malo da ih razveselimo i olakšamo bolničke dane. Sa ovakvom praksom ćemo nastaviti i u budućnosti, jer je dječiji osmijeh naš glavni cilj”, kazala je Lejla Abdić iz Kreative lab.


IPER Montenegro je u okviru projekta SmartStart podržao udruženje Roditelji u osnivanju socijalnog preduzeća Kreativa Lab čiji rad pomaže održivost besplatnih servisa udruženja namijenjehih djeci i roditeljima.